Tilroy | Dijkstraat 6 | 2630 Aartselaar | +32 3 820 17 56
Moose in the City Referentie Case Tilroy Jan Van Hoof

Het is ondenkbaar dat we ooit nog informatie voor een webshop, een voorraad- en een kassasysteem naast elkaar zouden beheren.

Jan Van Hoof |MOOSE in the CITY

Antwerpse eland brengt Scandinavische lifestyle in ieders bereik

We gaan net dat stapje verder

Merken uit het hoge noorden weten steeds meer harten te veroveren met eigentijds design, eigenzinnige muziek, dito films en kleding. In Antwerpen is ‘MOOSE in the CITY’ de iconische speciaalzaak voor al wat uit Scandinavië komt. Dankzij Tilroy vinden steeds meer klanten de weg naar een erg actueel online en offline productaanbod.

 

Sinds 2011 heeft MOOSE in the CITY zijn vaste stek in modestad Antwerpen. Een origineel winkelconcept met meer dan 100 merken, stuk voor stuk van Scandinavische oorsprong, mikt op mensen die houden van fashion, design en cultuur. “In het begin boden we vooral outdoor-kleding en functionele items aan”, vertelt Jan Van Hoof samen met vennoot Patrick Lathouwers, de founders van MOOSE in the CITY.

 

“Ondertussen stellen we vast dat we een groter potentieel hebben met een integraal lifestyle-aanbod – van mode en design, tot gadgets, gespecialiseerde boeken, films en muziek. Bovendien kan onze klant bij onze in-store partner, North & Away, meteen een reis boeken naar één van de Scandinavische bestemmingen. We gaan net dat stapje verder, meer sustainable en een evolutie naar een consious lifestyle.”

Online is een noodzaak

Klanten komen vaak van ver. Op zaterdagen komt meer dan een kwart uit Nederland. Om dit publiek verder te laten groeien en regelmatig te laten terugkeren, is het internet onmisbaar als kanaal. “En België loopt achter. Als we dit zelf niet doen, blijven we omzet aan het buitenland weggeven. Online-verkoop is voor ons een pure meerwaarde. We verkopen zelfs tot in Scandinavië. Het is complementair, geen vervanging van de winkelverkoop.”

 

“Moose in the CITY had al een eigen webshop. De site werkte goed, zij het totaal naast de winkel door. We betaalden iemand om de site apart up-to-date te houden. En we moesten telkens tweemaal de artikelomschrijvingen en de stockniveaus invoeren – één keer voor de winkel en en één keer voor de webshop.” Daarom besloot MOOSE in the CITY de oefening opnieuw te doen met Tilroy, met als resultaat een omnichannel retail-oplossing waarbij het kassasysteem, de voorraad en de webshop écht geïntegreerd zijn.

Tijdwinst en gebruiksgemak

“De verwerking loopt met Tilroy van dag één een stuk sneller, zowel bij het genereren van inkooporders, het in ontvangst nemen van geleverde goederen, als bij het afrekenen aan de kassa. In één scherm zien we de maat, het stockniveau, een foto, de kleur. We doen veel minder handelingen op het scherm.”

 

Liefst 100.000 verschillende stockreferenties – merken, artikelnummers, varianten, kleuren en maten – worden met Tilroy slechts één keer ingevoerd. “Het stockbeheer gebeurt centraal. Onze winkel en de webshop halen de informatie nu op dezelfde plaats binnen. De integratie is totaal, zodat we ook de spaarkorting van ons loyalty-programma ‘Very Important Moose’ online en offline kunnen aanbieden.”

 

“Tilroy bevat ook standaard foto’s voor elk product – in de kassa, in het stockbeheer en op de website. Voor onze jobstudenten, die onmogelijk het hele aanbod kennen, is zo’n visuele herkenning een groot voordeel. Het voorkomt vergissingen en vermijdt dat we continu moeten tussenkomen.”

Klantvriendelijk in drukke periodes

“Voor de klant loopt het afrekenen aan de kassa nu erg vlot en persoonlijk. Elke ViM (Very Important Moose) wordt meteen herkend. Nieuwe klanten die dat wensen, kunnen hun gegevens achterlaten via een iPad aan de kassa. Een snelle, correcte afhandeling is cruciaal om wachttijden te vermijden aan de kassa, in het bijzonder tijdens de drukke eindejaarsperiode, tijdens koopjesdagen… In de maand december zijn we 30 van de 31 dagen open. Dan moet de kassa absoluut blijven werken, zelfs als de internet- of de betalingsprovider het laat afweten. Tilroy kan volledig offline werken, dat is essentieel om ons te beschermen tegen omzetverlies en ontevreden klanten.”

Klaar voor de groei

“We hebben Tilroy stap voor stap ingevoerd. Enkel de boekhouding verloopt nu nog via een extern systeem. De omschakeling heeft enkele maanden geduurd, maar onze klanten hebben hier niets van gemerkt. Zij zien alleen de voordelen.”

 

“En als we op termijn een tweede winkel willen openen, dan is ons voorraad-, kassa- en loyalty-systeem er alvast klaar voor. We openen dan gewoon een extra verkooppunt. Het is nu ondenkbaar dat we ooit nog informatie voor een webshop, een voorraad- en een kassasysteem naast elkaar zouden beheren.”

uitdaging icon tilroy reference case

Uitdaging

Geografisch bereik uitbreiden

Online en offline stockbeheer samenbrengen

Omnichannel-aanpak voor marketing en verkoop

Oplossing

Eén tool voor kassa- en voorraadsysteem

Volledige integratie met de webshop

Loyalty-programma online & offline

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Snel en betrouwbaar afrekenen aan de kassa

Offline-modus vermijdt problemen bij internetpanne

Volledig klaar voor toekomstige groei

Oplossing

Eén tool voor kassa- en voorraadsysteem

Volledige integratie met de webshop

Loyalty-programma online & offline

voordeel icon tilroy reference case

Voordeel

Snel en betrouwbaar afrekenen aan de kassa

Offline-modus vermijdt problemen bij internetpanne

Volledig klaar voor toekomstige groei

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Wil jij jouw uitdagingen graag met ons bespreken?

Neem contact op